Starta kennel – så kommer du igång

Posted by

Är du intresserad av att starta en egen kennel? Kanske har du alltid haft hundar som intresse och vill nu arbeta med det på heltid? Härligt! Du ska dock vara medveten om att det inte är en så lätt match som det ser ut. Det krävs otroligt mycket tid och det genererar inte så stora pengar som man först kan tro. Dock kommer du att ha riktigt roligt, och bara det är väl en betalning i sig.

Hur kul skulle det inte vara att kunna pyssla med sin största hobby dygnet runt? Du kommer att få åka på underbara utställningar, gosa med hundar och valpar hela dagarna och dessutom kunna träna hundarna så som du själv önskar. Du får se små valpar växa upp och dessutom får du betalt för det. Tyvärr är det inte så lätt som många tror. Att driva en kennel kommer absolut betyda mycket gos, men du kommer få vara beredd att arbeta dygnet runt och de pengar som du är ute efter kommer du knappt se skymten av. Det räcker sällan med ett gediget intresse för hundar. Du måste ha ett stadigt brinnande intresse för både hundar i sig, men även för den ras som du planerar att föda upp.

Rätt steg att ta

Vi leker med tanken att du nu har bestämt dig, så vilka steg är det du ska ta? Till att börja med måste du se till att sätta upp en buffert. Det är mycket dyrt att föda upp hundar. Bara att registrera sitt kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar så mycket som 2500 kronor, och då är det bara namnet som vi talar om. För att din kennel ska gå bra är det också viktigt med fina meriter. Att tävla och gå på utställningar är en kostnad i sig, men den största kostnaden kommer du troligtvis betala när du letar efter en välmeriterad avelshane. Var ödmjuk mot uppgiften. Fråga om råd och utbilda dig!

Comments are closed.