Så hittar du en professionell kennel

Posted by

Planerar du att köpa en hund? Så härligt! En hund är en mycket trevlig familjemedlem som kommer att skänka sig väldigt mycket lycka. Tillsammans kommer ni att uppleva både små och stora äventyr under loppet av flera år. Det är således väldigt viktigt att du väljer en hund som kommer från en seriös och professionell kennel.

Har du aldrig köpt en hund tidigare kan det naturligtvis vara svårt att veta om en kennel är seriös eller inte. Ett bra sätt att börja sin jakt på en uppfödare är genom att titta på Svenska Kennelklubbens hemsida. Här kan du hitta ett flertal riktigt bra kennlar som fokuserar på just den hundras som du är ute efter. Det finns såklart aldrig några garantier, men genom att registrera sig som uppfödare hos SKK visar man att man följer de lagar och riktlinjer som finns för avel och uppfödning av hundar.

Tips när du ska välja kennel

En person som föder upp hundar bör ha stor kunskap om rasen. Det ska även finnas ett tydligt intresse av att vilja arbeta med rasen och hundarna under en längre tid. Här nedan finner du några frågor som du bör ställa till uppfödaren innan du väljer.

– Hur länge har du fött upp hundar?

– Finns det några hälsogarantier?

– Får jag komma och hälsa på?

– Vilka krav har du på dina köpare?

Naturligtvis bör du även se till att alla papper är i sin ordning. Om och när du bestämmer dig för att köpa en hund ska du få med avtal, vaccinationsintyg om valpen är vaccinerad och utlåtande efter valpbesiktning. Om uppfödaren har hunnit ID-märka hunden ska du se till att du ändrar uppgifterna i samband med ditt köp. Alla uppfödare som är registrerade hos SKK ska ID-märka sina hundar innan försäljning för att säkerställa att de hittar tillbaka om de skulle råka komma bort.

Comments are closed.