Om bloggen

Det här är en blogg för dig som är tokig i hundar och som vill lära dig mer om dem. Bloggen berättar bland annat mer om hur det är att ha en kennel, och dessutom kan du få veta mer om hundraserna rottweiler och västgöte. Just de här raserna börjar bli allt mer populära i Sverige och de har också många olika användningsområden för den som vill tävla och träna med sin hund.

God hundvana ger fina resultat

Vi som står bakom bloggen har stor hundvana och vi tycker mycket om alla hundar oavsett ras. Att driva kennel är stort och vi vet mycket väl vilket ansvar som ligger bakom att få fram bra valpar. Det handlar inte bara om att avla utan man måste också se till att finna rätt hundar att ta fram valpar efter. Det har både med genetik, stamtavlor och rasstandarder att göra. Här i bloggen får du många tips och råd om det är så att du skulle vilja starta en kennel. Mest riktar vi in oss på just rottweiler och västgöte, men många av tipsen kan användas även när det gäller uppfödning av andra raser. Vi skriver också mycket om det här med att klassa vissa raser som farliga, samt om uppfostran av hundar överlag. Det är alltid bra att kunna, oavsett vilken hundras man äger.

Vi hoppas att du ska finna mycket matnyttigt att läsa här oavsett om du redan har en hund eller kennel, eller om du planerar att skaffa något av det.